top of page

Workshops

Yin in de winter op Donderdag 1, 8, 15 en 22 December 2022

Workshop van 4 trauma sensitieve yin yogalessen.

 

Gaat het mentaal minder goed?

Heb je het gevoel altijd ‘aan’ te staan?

Ervaar je veel stress?

Heb je last van angsten?

 

Dan is deze workshop ideaal voor jou!

 

Tijdens deze trauma sensitieve yin yoga lessen leer je weer luisteren naar je lichaam waardoor je je fysieke en mentale spanning kan verminderen.

 

Wil je met yoga je mentale welzijn ondersteunen of verbeteren?

 

Schrijf je dan in!

Wanneer: Donderdag 1, 8, 15 en 22 december van 19.30u - 20.30u

Prijs: 40 euro voor de volledige workshop - 12 euro per losse les.

 

Wat is trauma sensitieve yoga?

 

Trauma sensitieve yoga is geen therapie. Ook geen vervanging voor therapie. Er worden geen diagnoses gesteld en trauma's worden hier niet doorvoeld.

 

Wat is het dan wel?

 

In trauma sensitieve yoga erkennen we dat elke gebeurtenis die het zenuwstelsel niet kon verwerken, in het lichaam als trauma kan worden vastgehouden. Hierdoor kunnen allerlei lichamelijke en/of mentale klachten ontstaan.

 

Wanneer ons zenuwstelsel gereguleerd is, voelen we ons veilig in ons lichaam, kunnen we duidelijke beslissingen nemen en gemakkelijk contact maken met anderen. Wanneer ons zenuwstelsel ontregeld is, kunnen we ons overweldigd en angstig voelen, of ongeïnteresseerd en vermoeid.

 

In een trauma sensitieve yoga les word je uitgenodigd om op een veilige manier weer meer in contact te komen met je lichaam en jezelf. We verhogen onze tolerantie voor stress en brengen ons zenuwstelsel van "vechten of vluchten" naar "rusten en verteren".

 

De focus op je lichaam, je ademhaling of jezelf leggen kan moeilijk, eng of onprettig zijn. Het is een proces dat tijd vraagt. In deze lessen kan je op je eigen tempo naar binnen keren en weer leren luisteren naar je lichaam.

 

 

 

Wat is Yin yoga?

Yin yoga is een trage vorm van yoga waarbij we minstens 3 minuten in dezelfde houding (asana) blijven. Bijna alle poses zijn zittend of liggend op de mat. Yin yoga richt zich enerzijds op het versterken en herstellen van ligamenten en gewrichten en op het versoepelen van ons bindweefsel. Anderzijds helpt het ons om stress, angst en onrust los te laten.

 

In de asana’s zoek je de grens op van wat je lichaam op dit moment aankan, zonder pijn te ervaren. Je keert naar binnen en richt je focus op je ademhaling. Dit geeft je de kans om te observeren wat er in je lichaam gebeurt. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel. We geven ons lichaam de kans om zich langzaamaan meer te ontspannen, waardoor de zwaartekracht haar werk kan doen om zo meer flexibiliteit te creëren. 

 

Ervaring of lenigheid is niet vereist en houdingen kunnen aangepast worden aan elk lichaam.

Tot op de mat!

bottom of page