top of page

Workshops

Workshop voedende cirkels

 

WHY?

‘Als je een schip wil bouwen, roep dan geen mannen en vrouwen bij elkaar om hen bevelen te geven, om ze elk detail uit te leggen, om ze te vertellen waar ze alles kunnen vinden. In plaats daarvan, leer ze verlangen naar de enorme eindeloze zee’.

Antoine de Saint-Exupéry

 

Het is mijn wens om met VOEDENDE CIRKELS mijn passie voor het menselijk lichaam en zijn ingeniositeit te delen en je  -vanuit die passie- de tools in handen te geven om zelf verder duurzaam aan de slag te kunnen gaan. In een tijdspanne van vijf weken bouwen we stevige fundamenten waarop jij kan verder bouwen nadien.

Als voedingscoach merk ik dat cliënten vaak in de ratrace ‘tussen de soep en de patatten’ even naar de diëtiste/voedingscoach komen om snel te horen wat ze het beste kunnen doen om zich vitaler te voelen, gewicht te verliezen, emotionele eetproblemen en spijsverteringsproblemen aan te pakken.

Deze eerder yange manier van bezig zijn met je lichaam is zeer doelgericht en vraagt om een quick fix. Voor problemen die vaak al jaren aanslepen, merk ik echter dat deze quick fix niet de gepaste sleutel is en demotiverend werkt. Ons lichaam is een ingenieus systeem dat deel uitmaakt van de natuur en diens ritmes volgt, denk hierbij aan de seizoenen. Wanneer we wensen samen te werken met ons lichaam, dienen we de ook de natuurlijke ritmes te respecteren.

Onze voedingsgewoonten, hoe we ons voelen, hoe we ademen, hoe we bewegen en of we voldoende recuperatietijd nemen spelen allemaal mee in het ontwikkelen van een vitaler leven. Forceren en afdwingen werken mogelijks even op korte termijn, maar zijn geen garantie op duurzaam resultaat en blijvende motivatie.

Vanuit deze vaststellingen uit de dagdagelijkse praktijk, wens ik met de VOEDENDE CIRKELS op yinne wijze te werken aan vitaliteit en gezondheid. Ik bedoel daarmee dat je in contact met je eigen ritme de stappen zet die mogelijk zijn op een bepaald moment. In vijf weken leggen we  fundamenten waarmee je tijdens en na het traject aan de slag kan.

Je volgt dit traject in verbinding met andere tochtgenoten. Ik reik topics, oefeningen en concrete tips aan waar je nadien ook autonoom mee aan de slag kan op een level dat voor jou op dat moment haalbaar is. Je stapt mee in een ervaring en dat maakt dat het geleerde beter zal blijven hangen dan bij een gebruikelijke informatie-overdracht. Bovendien kan je ook teruggrijpen naar het inspiratieboek om topics nadien na te lezen en op te frissen. 

De verbinding die je ervaart gedurende het traject , de autonomie waarmee je in je eigen leven aan de slag kan gaan en het competentiegevoel dat je krijgt door het ervaringsgericht werken zorgen er voor dat je duurzaam gemotiveerd kan blijven om tijdens en ook na het traject verdere vernieuwingen te integreren. Na vijf weken ben je klaar om het avontuur naar je eigen natuur verder te zetten, al dan niet in contact met de andere deelnemers. 

Wanneer je weet voor welk hoger doel je iets doet, is het gemakkelijker om bepaalde hardnekkige gewoontes in te ruilen voor meer voedende gedragingen.  Tijdens het traject en daarna neem je alle tijd die nodig is, als in een on-going proces waar je steeds weer verder aan kan fine-tunen vanuit de fundamenten die je in die vijf weken bouwde.

WHAT?

‘discipline: toegewijd bezig zijn met iets waar je van houdt’

uit Belonging van Toko-pa Turner

Wens je een fundament te leggen om op een duurzame manier samen met je lichaam te co-creëren?

Wens je de connectie met je lichaam en zijn/haar natuurlijke ritmes en processen te versterken.

Wens je te weten te komen en te ervaren hoe je jezelf kan voeden op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch vlak?

Wens je vanuit ongedwongenheid de stappen te zetten die nu bij je passen en mogelijk zijn: op een geleidelijke wijze nieuwe inzichten te integreren in je dagelijks leven zonder een strakke resultaatgerichte quick fix na te streven, zonder forceren of afdwingen, maar vanuit liefde voor je eigen natuur en ritme?

Wens je deze nieuwe voedende kennis, inzichten en ervaringen te delen met een aantal tochtgenoten die samen met jou dit traject gaan?

Dan zijn de VOEDENDE CIRKELS mogelijks iets voor jou!

HOW?

‘het verschil tussen iets en niets is alles’

We komen gedurende vijf opéénvolgende weken samen met vijf tot tien deelnemers op woensdagavond (Hofstade) of zaterdagvoormiddag (Mechelen) gedurende 2,5u.

We zullen aan de hand van de vijf natuurelementen aarde, metaal, water, hout en vuur allerlei manieren leren kennen om ons lichaam te voeden.

 Elke sessie bestaat uit

  • Een landingsmoment onder de vorm van bodyscan, ademhalingsoefening, bewegingsoefening

  • Twee oefeningen uit de yin yoga die overeenstemmen met de inhoud van die avond

  • Een stukje kennis over het menselijk lichaam, invloed van voedingingsmiddelen, wat je concreet kan doen op vlak van voeden, voelen, ademen, bewegen, rusten om de samenwerking met je lichaam terug te versterken

  • Concrete tips om thuis uit te proberen

  • Een deelronde met tijd om uit te wisselen en een intentie te stellen naar de week die komt

 

PRAKTISCH

De voedende cirkels gaan door op woensdagavonden of zaterdagvoormiddagen in Mechelen of Hofstade voornamelijk in oktober (exacte data worden nog bekend gemaakt).

De kostprijs bedraagt 250€ voor 5 sessies van 2,5u en een inspiratieboek.

VRAGEN/INSCHRIJVEN?

Voel je vanbinnen dat dit nu voor jou klopt?

Of

Heb je nog wat bijkomende info nodig om een beslissing te kunnen nemen?

Mail mij dan op schonkenkris@gmail.com

En wieweet …

tot in een

VOEDENDE CIRKEL

bottom of page